06.02.09

Opositsioon kohtugu rahvaga!

Keskerakond ja Rahvaliit mõtlevad selgelt rahvast mööda. See on jube tõdemus, mis ilmselt paneb piinlikust tundma ka varem nende erakondade poolt valinud inimesed.

Inimesed helistavad ning väljendavad meedia kaudu arvamust, et valitsuse kärped igast valdkonnast on õigustatud. Inimesed on mõistvad ning mures. Tahetakse aidata kaasa olukorra parandamisele - kasvõi pöidlaid pihus hoidas ja lootes, et päris halvimast pääseksime.

Süüdistused Keskerakonna fraktsiooni esimehe suust on kohatud. "See valitsus küll nende kärbetega erilist tööd ja vaeva ei näinud. Väga lihtsalt - võtame kõigilt natuke", kõlas AK-le antud intervjuus. Hääles kõlas läbi tohutu pettumus ja kibestumine. Kurb. Samas saan kinnitada, et eelarvekärped ei tulnud lihtsalt.

Raske oli tõsiseltvõetavaid tegevusi teha, kui rahandusminister oli alustanud Euroopa Parlamendi valimiskampaaniaga. Õnneks minister tajus olukorra tõsidust. Peale neljapäevaõhtuseid otsuseid on tal aga oluline osa tööst veel ees - eelarvega seotud seadustesse muudatuste tegemine pole kergete ülesannete killast.

Aeg-ajalt tuleb signaale ka aktiivsematelt rahvaliitlastelt. Nemad kui väidetavad põllumajanduse asjatundjad peavad plaane. Plaanid on eeskätt provotseerivat tüüpi. Ollakse saadud inspiratsiooni Läti teisipäevasest demonstratsioonist, mida Eesti meedia kajastas kui show'd. Seal oli palju traktoreid, kirstud, verised koljud ning tagasiastunud põllumajandusminister. Paraku probleemide analüüsist jäi vajaka. Eestis see meetod ei toimiks.

Siit on ka üleskutse meediale. Hoiduge provokatsioonide võimendamisest. Keerulistel aegadel tuleks võimendada kokkuhoidmist, üksteise hoidmist ning süstida positiivseid emotsioone. Pole vaja lisapingeid ega depressiooni langevat rahvast. Meid on niigi vähe, et sellel juhtuda lasta.

Kommentaare ei ole: