22.05.12

Tõe rääkimine kui tabu?


Silver Meikar on noor ja julge kodanik, kelle artikkel Postimehes (http://arvamus.postimees.ee/849254/silver-meikar-erakondade-rahastamisest-ausalt/) on tekitanud eufooria. Ta tunnistas, et on osalenud aastaid tagasi musta ja tundmatu raha üle kandmises erakonna kontole.

Sarnaseid skeeme oleme kuulnud Keskerakonna puhul, kus Otepäält on olnud kodanikke, kelle kasin sissetulek võimaldas suuri summasid erakonnale üle kanda.

Meikari omamoodi vabandamist tuleb võtta tõsiselt. Kuid erakonnad käituvad hoopis parastavalt. Seda on halb ja piinlik vaadata. Nii Reformierakond kui teised erakonnad vaatavad olukorrale ülevalt alla ning eitavad kõike. Reform süüdistab Meikarit valetamisest ja teised parteid kiidavad enda puhtust. Milline kahepalgelisus!?

Eesti poliitiline maastik on stagneerunud. Hoitakse kinni mugavuspositsioonidest, et püsida võimul. Hetkel on SDE olukord selline, kus neil puudub tugevam võimupositisoon, kuid kipun arvama, et neilgi on omad luukered kapis.

Loodan, et Meikar peab vastu.Vajame rohkem neid inimesi, kes julgevad välja tuua väärarengud, mis ühiskonda järjest enam ahelatesse surub.

Erakondade rahastamise süsteemi tuleb kindlasti muuta. Ja alustada tuleb riigi poolt eraldavate summade kaudu. Loodan, et peagi ilmub avalikkusele mu vastavasisuline lugu.

Kommentaare ei ole: