15.06.08

Keskerakondlaste paradiisirand

Stroomi rand on kindel äss Keskerakonna käes, kui mõelda kohalike omavalitsuste valimistele oktoobris 2009. Tugev trumpäss, mis on hoolikalt tööle pandud juba käesoleval aastal.

Mul on tegelikult isegi kade meel, kui näen seda küllust, mis avanev Stroomi rannas. Uued asfaltteed, igale vanusele turnismisatraktsioonid, väline jõusaal, puude külge aheldatud tool-lauad, millel mõnus asisemat pikniku pidada. Rannaliivale vahetuskabiinide vahele on esialgu lugematu arv prügikaste asetatud. Paar suuremat konteinerit territooriumil. Laiemalt ton isegi vahetriip tõmmatud. Paraku on puudu selge märgistus, et kus on rattalised ja kus jalakäijad.

Minu enda suurimaks mureks on rannaliiva kvaliteet. Viimaks võttis teema üles ka Päevaleht. Nimelt, kõik kohad on täis erineva suurusega klaasikilde. Mõne spetsialisti jaoks pole asi ohtlik, sest vesi on killukesi lihvinud. Kuid mina pole küll nii kindel. Päris hirmuäratav on see vaatepilt.

Prügi, mis vedeleks on kevadega võrreldes veidi vähemaks jäänud, kuid kuumadel suvepäevadel kipub tohutute rahvamasside tagajärjel enam prügi vedelema jääma.

Ranna territooriumil on ka loomakesed ringi jooksmas. Koerakesed on tavanähtus. Kuid mina olen mitmel korral näinud oravat, kes rahulikult ületab nina all teed, uudistab ringi ja ei rutta mitte üldse järgmise puu otsa, vaid seikleb uljalt rahva seas. Kurvem pilt on Hipodroomi hobustega. Neid jalutatakse seal. Kuid välimus on kondine ja kurvameelne. Hobuseid jalutavad "piigad" tõmbavad sadulas suitsu. Mulle, kui loomasõbrale paneb see südame kõvasti tuksuma. Kahju on neist loomakestest. Samuti on veidi ohtlik väikelaste ja vindisemate inimeste vahel hobustega jalutamine.

Rand pole ainuke koht, kus keskikud end pingutavad. Nad on käsile võtnud ka rannalähedased tänavad. Nt Ehte tänava jalgrajad on saanud või kohe-kohe saamas uue asfaltkatte. Käi ja imesta suu ammuli.

Tegelikult peaksin ju õnnelik olema. Mingil moel olen ka. Kuid poliitikahuvilisele on selge, et selliste manöövritega pole ühelgi väiksemal erakonnal (eriti mitte kesikul) võimalik saadikumandaati saada Põhja-Tallinnast. Väga kriitiline seis on isegi IRL-le, rääkimata SDE-l. Eks näis, mis tulevik toob. Vast õigel valimispäeval on päike kõrgemal Põhja-Tallinnas ka näiteks IRL-le ning enam õiglust me maal.

Kommentaare ei ole: